Poradna Apple AirPods 2017 MMEF2ZM/A

Autor: | Vloženo: 25.09.2017 000 10:06 | Témata: Poradna Apple AirPods 2017 MMEF2ZM/A

Kvalita zvuku?

Ahoj, mám dotaz na uživatele AirPodů. Měl jsem tyto sluchátka cca na týden a poslouchal jsem je tak 2-4h denně (cestou do práce, při běhání a občas i na tel. hovory.
Sluchadla jsou super, bezdrát je taky skvělá věc a baterie ztácela cca 2-4% za noc samovybíjením, což je OK.
Zjistil jsem ale 3 vady, které mě osobně celkem vadili a tak bych se s Vámi chtěl podělit a třeba i zjistit, jestli má někdo podobné zkušenosti:

Problém 1: Večer když je kolem klid, tak jsem slyšel (nebyl to jen dojem) slabý šum v hudbě při hlasitosti na 1-3 z 16ti (spárováno s iPhone SE). Celkově mi ten zvuk připadal sice trochu hutnější/lepší než z drátových EarPodů (co se týče basů atd,) ale zároveň mi připadal tak nějak méně čistý (oproti EarPodům). Možná je to tím, že ve sluchátku je prostě veškeré místo vyplněno elektronikou, baterií atd. a tak tam není taková ta malá ozvučnice jako mají EarPody a zvuk má pak jiný charakter a je softwarově doladěl elektronikou k normálu (sice hezky doladěn, ale nějak mi to nesedí nebo to prostě poznám). Přiznám se, že jsem teda zastánce velkých circumaurálních (přez uši) sluchátek - tam je kvalita zvuku u modelu za cenu kolem 4-5 tis. Kč hodně znát. AirPody jsem si pořídil hlavně pro jejich kompaktnost a bezdrátovost.

Problém 2: Z používání AirPodů mám suběktivně zvláštní pocit a občas mě z nich po delším poslechu (třeba 2h v kuse) slabě bolela hlava a nebo pískalo v uších. Je nutné podotknout, že to může být i tím, že jsem třeba nějak citlivější na RF záření a nebo to může být způsobeno stresem v práci a nebo stresem z ceny sluchátek a že za to mám vlastně jen odstraněný kabel a zvuk není výrazně lepší než u EarPodů :-)

Problém 3: Elektronika v AirPodech a iPhone je hodně chytrá, rychlá a učenlivá. Ale ze začátku se mi stávalo, že byl zvuk první 1-3 vteřiny nějaký urychlený. to po pár použitích přestalo. Ale cca 3x se mi za ten týden stalo že se hudba samovolně pauznula (možná si jeden ze senzorů myslel, že jsem sluchátko vyndal, ale nbylo to zrovna při sportu...)

Jaké jsou Vaše zkušenosti s těmito sluchátky? (šum, RF záření, kvalita zvuku)

Jinak teda musím říct, že je to super výrobek a na něco takového jsem čekal 20 let. Možná od toho chci moc, nevím...

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.