Poradna Sluchátka


Autor: Vlasta | Vloženo: 18.10.2023 000 12:03 | Témata: Poradna Sluchátka

Vlasta

Sluchátka pro hodně nedoslýchavého seniora

Dobrý den, jaká sluchátka pro hodně nedoslýchavého seniora, aby byla lehká a dlouho vydržela a umožňovala sledovat televizi i zbytku rodiny? Děkuji.

  • elektroshock

    elektroshock

    18. října 2023

    Dobrý den.
    Pro hodně nedoslýchavého seniora je důležité vybrat sluchátka, která mu poskytnou maximální poslechový komfort a umožní mu sledovat televizi a zapojit se do rodinných aktivit. Zde je několik faktorů, které byste měli zvážit při výběru sluchátek:

    Bezdrátová sluchátka: Bezdrátová sluchátka jsou obvykle lepší volbou, protože umožňují seniorovi volně se pohybovat a nemusí se starat o nepohodlí spojené s kabely.

    Zvukové zesílení: Zajistěte, aby sluchátka měla schopnost zesílit zvuk na potřebnou úroveň, aby bylo slyšet i pro ty s většími sluchovými obtížemi.

    Pohodlí: Zvolte sluchátka s měkkými polštářky, které jsou pohodlné na nošení i po dlouhou dobu.

    Dlouhá výdrž baterie: Důležité je, aby sluchátka měla dlouhou výdrž baterie, aby senior nemusel často dobíjet.

    Jednoduché ovládání: Zvolte sluchátka s jednoduchými ovládacími prvky, které senior snadno zvládne.

    Kompatibilita s televizí: Ujistěte se, že sluchátka lze snadno připojit k televizi, buď přes Bluetooth nebo jiný bezdrátový standard.

    Možnost posílení dialogů: Některá sluchátka mají funkci zvýraznění dialogů, což může být pro seniory s obtížemi ve slyšení užitečné.

    Hlukový potlačovač: Sluchátka s funkcí potlačení okolního hluku mohou pomoci izolovat zvuky z okolí a zlepšit slyšení.

    Cena: Samozřejmě zvažte také svůj rozpočet. Existují různé cenové kategorie sluchátek, takže si můžete vybrat taková, která splňují potřeby seniora a zároveň se vejdou do rozpočtu.

    Doporučuji konzultovat výběr sluchátek s audiologem nebo specialistou na sluch, kteří mohou poskytnout další doporučení na základě specifických potřeb seniora. Měli by také pomoci s nastavením sluchátek tak, aby co nejlépe vyhovovala jeho sluchovým potřebám, poslouchání televize ze sluchátek a zároveň reproduktoru závisí spíš na typu televize musí podporovat technologii A2DP.
    Sony WH-1000XM4: Tato sluchátka mají vynikající zvukovou kvalitu a aktivní potlačení hluku, což může být užitečné pro seniory s obtížemi ve slyšení. Navíc mají dlouhou výdrž baterie a jednoduché ovládání.

    Bose QuietComfort 35 II: Další možnost s kvalitním zvukem a aktivním potlačením hluku. Jsou pohodlná na nošení a mají jednoduché párování s televizí.

    Sennheiser RS 175: Pokud hledáte bezdrátová sluchátka speciálně navržená pro použití s televizí, Sennheiser RS 175 mohou být vynikající volbou. Mají vysokou zvukovou kvalitu a dosah až do 100 metrů, což umožňuje volný pohyb v domě.

    Avantree HT5009: Tato sluchátka jsou navržena s ohledem na seniory. Mají pohodlné náhlavní sluchátka a přenosnou základnu, která umožňuje připojení k televizi. Jsou také cenově dostupná.

    Artiste ADH300: Další možnost speciálně navržená pro použití s televizí. Mají zvýšený zvuk a jsou snadno ovladatelná.

    JBL Quantum 800: Pokud hledáte sluchátka se silným basovým zvukem, mohou být JBL Quantum 800 dobrou volbou. Mají také mikrofon, což může být užitečné pro komunikaci s rodinou.
    Děkujeme za dotaz tým Elektroshock

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lukáš Pech

      18. října 2023 - Lukáš Pech

      Dobrý den, vidím, že jste si dal práci a nebudu se hádat, ale na konkrétní věci mám prakticky opačný názor.
      Bezdrátová sluchátka jsou sice praktická, ale zase se musí občas nabít a kdo zapomene-neposlouchá. Kabel funguje vždycky a pro sledování TV v sedě představuje minimálně znatelné snížení nákladů....
      Žádná sluchátka vyrobená pro zdravé ucho nejsou vhodná pro ucho nemocné, protože každé je jiné, souhlasím s konzultací s ORL spec.
      A konečně, senior s postižením sluchu má mít naslouchátko individuálně naladěné na ORL, jinak se s nejvyšší pravděpodobností namáhá jeho ucho ještě více a stav a situace se dále zhoršuje.
      investice do uvedených modelů je neúměrně vysoká, dotyčný dle mého názoru ani zdaleka nepotřebuje ke spokojenému poslechu sluchátka za 5 a více tisíc...


    • Lukáš Pech

      18. října 2023 - Lukáš Pech

      Tohle jsou sluchátka k TV pro osoby se sníženou schopností sluchu...nedis-hprf021bk


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.