Poradna Sluchátka


Autor: Jaroslav | Vloženo: 13.01.2024 000 03:07 | Témata: Poradna Sluchátka

Jaroslav

Co je to za kategorie?

Drátová (odpojitelný kabel), uzavřená (otevřená, circumaurální), kolem uší (Co je to přes hlavu? To jsou snad všechny s hlavovým mostem. Leží na uších, nebo jsou kolem uší?), citlivost větší než 90, 100dB.
To jsem nenašel a podle mě jsou to důležitá hlediska výběru.
Proč by mě mělo zajímat jestli jsou k TV, mobilu, PS nebo DJ?
DJ ví co potřebuje, TV a mobil je jedna kategorie (cokoliv bezdrátového do 5k, k TV kolem uší a k mobilu do uší).
A co ANC? Dnes hooooodně důležité???
Tady si sluchátka nevyberu a ani neobjednám.


  • elektroshock

    elektroshock

    13. ledna 2024

    Rozumím, že hledáte konkrétní typ sluchátek s určitými technickými parametry a vlastnostmi, což je velmi rozumný přístup. Zdá se, že máte jasno ohledně toho, co hledáte, a to je dobré. Zde jsou některé vysvětlující informace o kategoriích sluchátek a některých klíčových vlastnostech, které jste zmínil:

    Drátová (odpojitelný kabel): Drátová sluchátka mají kabel, který slouží k připojení k zvukovému zdroji. Některá sluchátka mají odpojitelný kabel, což umožňuje snadnou výměnu nebo opravu kabelu.

    Uzavřená (otevřená, circumaurální): Tato kategorie se týká konstrukce sluchátek a toho, jakým způsobem sluchátka sedí na uších. Uzavřená sluchátka mají uzavřený design, což znamená, že izolují zvuky z okolí a poskytují lepší izolaci od vnějšího hluku. Otevřená sluchátka mají otevřený design, což umožňuje určitou míru průniku zvuku z okolí, ale mohou poskytovat lepší prostorový zvuk.

    Kolem uší (přes hlavu): Sluchátka kolem uší jsou navržena tak, aby se přiléhala kolem celého ucha, což může být pohodlnější a poskytovat lepší zvukovou izolaci. Sluchátka přes hlavu mají často hlavový most, který umožňuje stabilní a pohodlné nošení.

    Citlivost větší než 90, 100 dB: Citlivost sluchátek udává, jak hlasitý zvuk mohou sluchátka generovat při určité hlasitosti vstupního signálu. Vyšší citlivost znamená, že sluchátka mohou být hlasitější při nižší hlasitosti zvukového zdroje.

    Použití (TV, mobil, PS, DJ): Kategorizace podle použití sluchátek je užitečná pro zákazníky, kteří hledají sluchátka s konkrétními funkcemi pro určitý účel. Například DJ sluchátka by měla mít nízkou latenci a vysokou zvukovou kvalitu, zatímco sluchátka pro televizi mohou být pohodlná a mít dlouhý kabel.

    ANC (aktivní potlačení hluku): Aktivní potlačení hluku je technologie, která pomáhá eliminovat vnější hluk tím, že generuje protizvuky. Tato funkce může být důležitá, pokud chcete minimalizovat okolní hluky při poslechu hudby nebo sledování filmů.

    Rozumím vašim preferencím a požadavkům na sluchátka. Pamatujte, že na trhu existuje mnoho různých modelů sluchátek, a proto můžete vybírat taková, která nejlépe vyhovují vašim potřebám a preferencím. Pokud máte konkrétní dotazy ohledně výběru sluchátek nebo potřebujete doporučení pro konkrétní modely, rádi vám pomůžeme na základě vaší konkrétní požadavky.





    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lukáš Pech

      15. ledna 2024 - Lukáš Pech

      Pán ale psal, že cca tohle právě ví, ale nechápe kategorizaci Heureky....a to jsme pak dva. Vy ale také motáte trochu hrušky s jablky...

      Drátová mají kabel. Může být odpojitelný nebo ne. Může být přímý nebo kroucený. Má nějaký konektor.
      Bezdrátová mají většinou BT, někdy IR(typicky televizní starší modely) a nebo rádiový přenos(spíše Hifi, to se moc nevidí).
      Uzavřená mají konstrukci nepropouštějící zvuky zvenku dovnitř a zevnitř ven. Mohou být do uší(špunty nebo pecky nebo IEM-in ear monitory), na uši(sedí na boltci) nebo kolem uší(cirkumaurální, celý boltec vleze dovnitř). Všechna tato sluchátka mohou být i otevřená, tedy zvuky propouštějící.
      Sluchátka přes hlavu mají vždycky hlavový most.
      Rozdíl mezi 90 a 100dB, je dost zásadní, protože pokud má jedn model 90dB citlivost, potřebuje pro zvýšení hlasitosti o 2dB dvojnásobný výkon zesilovače, a než dosáhne 100db hlasitost toho druhého typu, potřebuje 5x větší výkon....
      Typicky přenosná mají nižší impedanci kvůli slabším zesilovačům v přenosných zař., velká domácí mají větší, aby nenabalovala na signál rušení, navíc stolní zařízení má obvykle dost silný zesilovač pro sluchátka a rozehraje i ta "línější" bez problému....
      ANC generuje s různou úspěšností zvuky v protifázi, ovšem není ANC jako jiné ANC...Djové obvykle používají kabelová, kde je latence prakticky nula a hlavně nehrozí, že se jim v půlce setu vypnou, latence(zpoždění) se projevuje u bezdrátového přenosu a je způsobená zpracováním signálu na straně vysílače i přijímače.
      Howgh!


    • Jaroslav

      15. ledna 2024 - Jaroslav

      Díky za podporu.
      Velice správně chápete, že mi nejde o údaje jako takové, ale o samotnou kategorizaci na Heurece. Podle ní se hledá opravdu špatně a věřím, že spoustu použitelných produktů můžu minout.
      Doufejme, že se někdo chytne za nos a zlepší se to tam.
      Ješte jednou. Dík


    • Pavel

      29. března 2024 - Pavel

      Tohle psal AI pomocník, kterému operátor electroshock musel zadat k přečtení vaši zprávu - mají jasně rozpoznatelnou strukturu odpovědí... Divím se, že se její zadavatel ani nezamyslel nad tím, jestli vám vlastně odpověděl...


    reagovat na odpověď

Odpovězte na otázku Co je to za kategorie?